Hazelnootsiroop

Hazelnootsiroop

Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

15

minutes

Weet je wat ik nu echt lekker vind?
Om een lekker siroopje in mijn koffie te doen. Dit laat de koffie met wat zoeter en luxer smaken. Tot voor kort heb ik deze steeds gekocht in de winkel en laatst dacht ik: ‘waarom maak ik het niet zelf?’. Dus zodoende kom ik op dit lekkere, luxe receptje en het is echt zo gemaakt want je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

Als jij net zo verzot bent op koffie met een siroopje, is deze lekkere vanille siroop misschien ook wel wat voor jou?!

Ingredienten

  • 200 ml water

  • 200 gram suiker

  • 50 gram hazelnoten

Instructies

  • Hak de hazelnoten grof.
  • Doe het water, de suiker en de hazelnoten in een
    steelpan
  • Verhit de steelpan met een gemiddeld vuur.
  • Roer totdat alle suiker is opgelost.
  • Laat gedurende 10 minuten staan.
  • Zeef de siroop zodat alle stukjes hazelnoot eruit
    worden gefilterd.
  • Giet de siroop in een gedestilleerde fles en laat
    afkoelen.

Opmerkingen

  • De siroop kun je tot 3 maanden bewaren. Na openen is deze beperkt houdbaar.

0 recties op “HazelnootsiroopGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.