Hazelnootsiroop
Course: BijgerechtDifficulty: MakkelijkVoorbereiding
5
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
15
minutesWeet je wat ik nu echt lekker vind?
Om een lekker siroopje in mijn koffie te doen. Dit laat de koffie met wat zoeter en luxer smaken. Tot voor kort heb ik deze steeds gekocht in de winkel en laatst dacht ik: ‘waarom maak ik het niet zelf?’. Dus zodoende kom ik op dit lekkere, luxe receptje en het is echt zo gemaakt want je hebt maar 3 ingrediënten nodig.
Als jij net zo verzot bent op koffie met een siroopje, is deze lekkere vanille siroop misschien ook wel wat voor jou?!
Ingredienten
200 ml water
200 gram suiker
50 gram hazelnoten
Instructies
- Hak de hazelnoten grof.
- Doe het water, de suiker en de hazelnoten in een
steelpan - Verhit de steelpan met een gemiddeld vuur.
- Roer totdat alle suiker is opgelost.
- Laat gedurende 10 minuten staan.
- Zeef de siroop zodat alle stukjes hazelnoot eruit
worden gefilterd. - Giet de siroop in een gedestilleerde fles en laat
afkoelen.
Opmerkingen
- De siroop kun je tot 3 maanden bewaren. Na openen is deze beperkt houdbaar.
0 recties op “Hazelnootsiroop”Geef your reactie →