Fudge met speculaas
Course: ChcoladeDifficulty: MakkelijkPorties
25
portiesVoorbereiding
30
minutesKoeltijd
3
uurTotaal
3
hours30
minutesIk houd van chocolade en ik ben vast niet de enige toch? Het voordeel is dan ook met fudge dat je allerlei combinaties kunt maken die jou lekker lijken.
Deze witte chocolade fudge met speculaas is dan echt een lekkere combinatie.
De fudge is best snel gemaakt, maar moet 3 uur in de koelkast afkoelen. Dus daar moet je wel echt rekening mee houden.
Ingredienten
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
400 gram witte chocoladedruppels
120 gram speculaas
Instructies
- Neem een rechthoekje bakblik en bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de witte chocoladedruppels met de gecondenseerde melk au bain-marie.
- Stop de speculaas in een hersluitbaar zakje. Rol met een deegroller de speculaas in grove stukjes. Eventueel kun je het ook voorzichtig met je handen fijn knijpen. Houd ongeveer 20 gram speculaas achter.
- Spatel de speculaas door het witte chocolademengsel.
- Giet de massa in het beklede bakblik.
- Verdeel de 20 gram achtergehouden speculaas over het bakblik en laat gedurende een uur afkoelen.
- Zet de fudge voor gedurende 3 uur in de koelkast. Erna is hij hard genoeg om blokjes van te snijden.
Opmerkingen
- De fudge kun je in een luchtdichtje bakje tot 3 weken bewaren.
0 recties op “Fudge met speculaas”Geef your reactie →