Hartige wafels met kaas en serranoham

Hartige wafels met kaas en serranoham

Course: Ontbijt, LunchDifficulty: Gemiddeld
Porties

8

porties
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Heb jij al eens hartige wafels gemaakt? Dit was mijn eerste keer dat ik ze maakte.
Die kun je zowel als ontbijt, lunch of als tussendoortje eten. Heerlijk!

Ingredienten

  • 150 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • Snufje zout

  • Snufje peper

  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 3 takjes basilicumtakjes

  • 1 stengel lente ui

  • 40 gram serranoham

Instructies

  • Meng de eieren en de melk in de keukenmachine.
  • Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout en
    peper toe en meng opnieuw.
  • Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snij de
    blaadjes, de lente ui en de serranoham in kleine
    stukjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg de stukjes basilicum, serranoham, lente ui
    en de kaas toe aan het beslag in de
    keukenmachine.
  • Meng met een spatel alles er rustig doorheen.
  • Verwarm het wafelijzer.
  • Schep met twee eetlepels het beslag in het
    wafelijzer en bak deze gedurende 2 minuten.
  • Herhaal de voorlaatste stap totdat al het beslag
    op is.

Opmerkingen

  • Wil je ze bewaren dan zijn de wafels goed verpakt ongeveer 3 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen de wafels tot 3 maanden bewaard blijven.

0 recties op “Hartige wafels met kaas en serranohamGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.