Hartige wafels met kaas en serranoham
Course: Ontbijt, LunchDifficulty: GemiddeldPorties
8
portiesVoorbereiding
15
minutesBaktijd
15
minutesTotaal
30
minutesHeb jij al eens hartige wafels gemaakt? Dit was mijn eerste keer dat ik ze maakte.
Die kun je zowel als ontbijt, lunch of als tussendoortje eten. Heerlijk!
Ingredienten
150 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
100 ml melk
Snufje zout
Snufje peper
30 gram Parmezaanse kaas
3 takjes basilicumtakjes
1 stengel lente ui
40 gram serranoham
Instructies
- Meng de eieren en de melk in de keukenmachine.
- Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout en
peper toe en meng opnieuw. - Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snij de
blaadjes, de lente ui en de serranoham in kleine
stukjes. - Rasp de Parmezaanse kaas.
- Voeg de stukjes basilicum, serranoham, lente ui
en de kaas toe aan het beslag in de
keukenmachine. - Meng met een spatel alles er rustig doorheen.
- Verwarm het wafelijzer.
- Schep met twee eetlepels het beslag in het
wafelijzer en bak deze gedurende 2 minuten. - Herhaal de voorlaatste stap totdat al het beslag
op is.
Opmerkingen
- Wil je ze bewaren dan zijn de wafels goed verpakt ongeveer 3 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen de wafels tot 3 maanden bewaard blijven.
0 recties op “Hartige wafels met kaas en serranoham”Geef your reactie →