Chiapudding
Course: Ontbijt, lunchDifficulty: Makkelijk2
porties15
minutes1
dagDit heerlijke gezonde ontbijtje moet je gewoon geprobeerd hebben!
Chiapudding met Turkse yoghurt, fruit en noten. Het geeft een vol gevoel en je kunt de dag lekker starten met dit vrolijke, kleurrijke ontbijt.
Chiapudding maak je heel makkelijk door melk met chia in een kom te laten wellen.
Ik heb daarvoor Mijn Melk gebruikt. Heerlijk puur en vers. De koeien beslissen zelf wanneer ze gemolken worden, de melk wordt verwerkt op de boerderij in een minimelkfabriek en gaat na het pasteuriseren en verpakken direct naar de supermarkt.
Er wordt verder niets toegevoegd aan de melk en er komt geen grote zuivelfabriek om de hoek kijken. De smaak kan dan ook per week verschillen omdat diverse factoren meespelen in het smaakproces; bijvoorbeeld seizoen, genen of voeding van de koe.
Verser, puurder en lekkerder dan dit gaat het niet worden!
Wil jij deze gezonde start ook proberen?
Ingredienten
250 ml melk
3 el chiazaad
1 tl vanille extract
4 el honing
6 el Turkse yoghurt
1 nectarine
6 aardbeien
15 gram pistachenoten
15 gram walnoten
Instructies
- Schenk de melk, het chiazaad, het vanille extract
en de honing in een kom. Dek af met
huishoudfolie en zet dit een nachtje in de
koelkast. - Snijd de volgende ochtend het fruit in kleine
stukjes en hak de nootjes fijn. - Schep de Turkse yoghurt in 2 glazen.
- Verdeel als eerste de chiapudding en vervolgens
het fruit en de nootjes over de 2 glazen.
0 recties op “Chiapudding”Geef your reactie →