Fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout
Course: ChocoladeDifficulty: MakkelijkPorties
25
portiesVoorbereiding
30
minutesKoeltijd
3
hoursTotaal
3
hours30
minutesKomt er bezoek langs en wil je zelf wat lekkers maken? Dit easypeasy recept is zo gemaakt. Het heeft wel enige koeltijd nodig, dus daar moet je rekening mee houden.
Dit keer heb ik fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout gemaakt. Een heerlijke combinatie!
Ingredienten
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
380 gram pure chocoladedruppels
120 gram ongezouten pinda’s
50 gram mini caramelblokjes
Snufje grof zeezout
Instructies
- Neem een rechthoekje bakblik en bekleed deze met bakpapier
- Verwarm de pure chocoladedruppels met de gecondenseerde melk au bain-marie.
- Hak ondertussen de ongezouten pinda’s in grove stukjes.
- Spatel de grove pindastukjes en de caramelblokjes door het pure chocolademengsel.
- Houd ongeveer 20 gram pindastukjes en 10 gram caramelblokjes aan de kant voor de garnering.
- Giet de massa in het beklede bakblik.
- Verdeel de achtergehouden pindastukjes en caramelblokjes over het bakblik en laat gedurende een uur afkoelen. Strooi het grove zeezout over de fudge.
- Zet de fudge voor gedurende 3 uur in de koelkast. Erna is hij hard genoeg om blokjes van te snijden.
Opmerkingen
- De fudge kun je in een luchtdichtje bakje tot 3 weken bewaren.
0 recties op “Fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout”Geef your reactie →