Fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout

Fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout

Course: ChocoladeDifficulty: Makkelijk
Porties

25

porties
Voorbereiding

30

minutes
Koeltijd

3

hours 
Totaal

3

hours 

30

minutes

Komt er bezoek langs en wil je zelf wat lekkers maken? Dit easypeasy recept is zo gemaakt. Het heeft wel enige koeltijd nodig, dus daar moet je rekening mee houden.

Dit keer heb ik fudge met pinda’s, caramel en grof zeezout gemaakt. Een heerlijke combinatie!

Ingredienten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)

  • 380 gram pure chocoladedruppels

  • 120 gram ongezouten pinda’s

  • 50 gram mini caramelblokjes

  • Snufje grof zeezout

Instructies

  • Neem een rechthoekje bakblik en bekleed deze met bakpapier
  • Verwarm de pure chocoladedruppels met de gecondenseerde melk au bain-marie.
  • Hak ondertussen de ongezouten pinda’s in grove stukjes.
  • Spatel de grove pindastukjes en de caramelblokjes door het pure chocolademengsel.
  • Houd ongeveer 20 gram pindastukjes en 10 gram caramelblokjes aan de kant voor de garnering.
  • Giet de massa in het beklede bakblik.
  • Verdeel de achtergehouden pindastukjes en caramelblokjes over het bakblik en laat gedurende een uur afkoelen. Strooi het grove zeezout over de fudge.
  • Zet de fudge voor gedurende 3 uur in de koelkast. Erna is hij hard genoeg om blokjes van te snijden.

Opmerkingen

  • De fudge kun je in een luchtdichtje bakje tot 3 weken bewaren.

0 recties op “Fudge met pinda’s, caramel en grof zeezoutGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.