Stoofpotje kip
Course: AvondetenDifficulty: Gemiddeld6
porties30
minutes20
minutes60
minuten1
hour50
minutesDit overheerlijke stoofpotje is echt een favoriet hier in huis. We maken altijd een grote portie zoals je ziet en kunnen hier met 2 personen 3 keer van eten. Halveer het recept gerust.
Het grote voordeel is dat er veel groente in verstopt zitten. Ik maak altijd een grote batch zodat ik een deel vers kan eten en een deel kan invriezen voor een later moment. Zo eet ik dan gemakkelijk, maar toch gezond.
Ik eet het meestal met brood, maar het is zeker ook lekker om met frietjes te eten bijvoorbeeld.
Eet smakelijk!
Ingredienten
500 gram kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 wortel
1 rode paprika
3 tomaten
200 gram champignons
750 ml kippenbouillon
1 blik tomatenpuree
3 el ketjap manis
3 el tomatenketchup
1 el worcestersaus
1 el olijfolie
Snufje zout
Snufje peper
Instructies
- Snijd de kip in kleine stukjes.
- Marinade maken van olijfolie, knoflook en pizza kruiden en laat de kip een uurtje marineren.
- Bak vervolgens de kip bruin in een pan.
- Snij de ui fijn en bak deze met de kip mee.
- Snij ondertussen de wortel, tomaten, paprika en courgette in kleine blokjes en voeg ook deze toe bij de kip en de ui.
- Schenk de bouillon en de tomatenpuree erbij.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer een uurtje pruttelen.
- Snijd de champignons in plakjes en voeg deze aan het stoofpotje toe.
- Laat het stoofpotje voor nog 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
- Voeg de ketjap, tomatenketchup, chilisaus en de worcestersaus toe om op smaak te brengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Eventueel lekker met stokbrood of bij de frietjes.
Opmerkingen
- In een afgesloten bakje kun je het stoofpotje tot 3 dagen bewaren.
In de vriezer is het tot 3 maanden houdbaar.
0 recties op “Stoofpotje kip”Geef your reactie →