Taart met kersenvulling en boter crème
Course: GebakDifficulty: GemiddeldPorties
12
portiesVoorbereiding
20
minutesKooktijd
45
minutesRusttijd
60
minutenTotaal
1
hour25
minutesDeze heerlijke luchtige taart kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Meestal maak ik het in stapjes. Eerst het biscuitdeeg en de boter crème. Als tweede komt dan de afwerking van de taart.
Ideaal voor als er bezoek komt of voor een verjaardag!
Ingredienten
330 gram ei
187 gram suiker
12 gram vanillesuiker
140 gram bloem
46 gram maïzena
2 blikken kersenvlaai vulling
20 gram pure chocolade
250 ml water
250 gram boter crème mix
300 gram roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren en de 2 suikers luchtig. Dit duurt ongeveer 7 minuten op de hoogste stand.
- Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen.
- Vet een springvorm van 26 cm in en verdeel het beslag in de bakvorm.
- Bak het biscuitdeeg voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zodra de biscuit gebakken is, kun je verder met het voorbereiden van de boter crème. Meng de mix met het water en laat gedurende een uur opstijven.
- Voeg vervolgens de roomboter toe en mix het geheel opnieuw totdat er een luchtige boter crème ontstaat.
- Als de biscuit volledig is afgekoeld wordt deze door de helft gesneden.
- Op de onderste helft spuit je met een spuitzak de boter crème. Verdeel dit met een spatel gelijkmatig. Zorg bij de randen dat je extra crème smeert, zodat een soort kommetje ontstaat. Verdeel de kersenvlaai vulling in het midden.
- Leg vervolgens de bovenkant van de biscuit erop. Druk zachtjes aan. Verdeel ook op de bovenkant van de biscuit crème. Spuit toefjes crème langs de rand. Verdeel in het midden de kersenvlaai vulling.
- Rasp de chocolade over de kersen.
0 recties op “Taart met kersenvulling en boter crème”Geef your reactie →