Taart met kersenvulling en boter crème

Taart met kersenvulling en boter crème

Course: GebakDifficulty: Gemiddeld
Porties

12

porties
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

45

minutes
Rusttijd

60

minuten
Totaal

1

hour 

25

minutes

Deze heerlijke luchtige taart kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Meestal maak ik het in stapjes. Eerst het biscuitdeeg en de boter crème. Als tweede komt dan de afwerking van de taart.

Ideaal voor als er bezoek komt of voor een verjaardag!

Ingredienten

  • 330 gram ei

  • 187 gram suiker

  • 12 gram vanillesuiker

  • 140 gram bloem

  • 46 gram maïzena

  • 2 blikken kersenvlaai vulling

  • 20 gram pure chocolade

  • 250 ml water

  • 250 gram boter crème mix

  • 300 gram roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de eieren en de 2 suikers luchtig. Dit duurt ongeveer 7 minuten op de hoogste stand.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen.
  • Vet een springvorm van 26 cm in en verdeel het beslag in de bakvorm.
  • Bak het biscuitdeeg voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Zodra de biscuit gebakken is, kun je verder met het voorbereiden van de boter crème. Meng de mix met het water en laat gedurende een uur opstijven.
  • Voeg vervolgens de roomboter toe en mix het geheel opnieuw totdat er een luchtige boter crème ontstaat.
  • Als de biscuit volledig is afgekoeld wordt deze door de helft gesneden.
  • Op de onderste helft spuit je met een spuitzak de boter crème. Verdeel dit met een spatel gelijkmatig. Zorg bij de randen dat je extra crème smeert, zodat een soort kommetje ontstaat. Verdeel de kersenvlaai vulling in het midden.
  • Leg vervolgens de bovenkant van de biscuit erop. Druk zachtjes aan. Verdeel ook op de bovenkant van de biscuit crème. Spuit toefjes crème langs de rand. Verdeel in het midden de kersenvlaai vulling.
  • Rasp de chocolade over de kersen.

0 recties op “Taart met kersenvulling en boter crèmeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.