Zoetzure ui

Zoetzure ui

Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

1

potje
Voorbereiding

15

minutes
Totaal

15

minutes

Zoetzure ui staat al jaren op mijn lijstje om te maken. Geen idee waarom ik het niet veel eerder heb gemaakt, want het is weer echt easypeasy om dit te maken. Het geeft zoveel smaak aan je gerecht.

Hetgeen ik zo mooi vind is de rode kleur die de ui afgeeft aan het azijnwater. Prachtig! Het groen van de dille en het bruin/zwarte van de peperkorrels en piment steekt ook mooi af bij de rode kleur.

Ingredienten

  • 2 rode ui

  • 50 ml water

  • 50 ml azijn

  • 1 tl suiker

  • 5 pimentkorrels

  • 8 zwarte peperkorrels

  • 1 tl dille

Instructies

  • Schil de ui en snijd in dunne plakjes.
  • Vul een (luchtdicht) potje met de plakjes ui.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles met een vork.
  • Laat het ongeveer een uur trekken en smakelijk!

0 recties op “Zoetzure uiGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.