Zoetzure ui
Course: BijgerechtDifficulty: MakkelijkPorties
1
potjeVoorbereiding
15
minutesTotaal
15
minutesZoetzure ui staat al jaren op mijn lijstje om te maken. Geen idee waarom ik het niet veel eerder heb gemaakt, want het is weer echt easypeasy om dit te maken. Het geeft zoveel smaak aan je gerecht.
Hetgeen ik zo mooi vind is de rode kleur die de ui afgeeft aan het azijnwater. Prachtig! Het groen van de dille en het bruin/zwarte van de peperkorrels en piment steekt ook mooi af bij de rode kleur.
Ingredienten
2 rode ui
50 ml water
50 ml azijn
1 tl suiker
5 pimentkorrels
8 zwarte peperkorrels
1 tl dille
Instructies
- Schil de ui en snijd in dunne plakjes.
- Vul een (luchtdicht) potje met de plakjes ui.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles met een vork.
- Laat het ongeveer een uur trekken en smakelijk!
0 recties op “Zoetzure ui”Geef your reactie →