Kastanjepuree
Difficulty: MoeilijkPorties
1
bakjeVoorbereiding
50
minutesKooktijd
20
minutesTotaal
1
hour10
minutesVoor het eerst in mijn leven heb ik iets gemaakt met kastanjes. Toen ik mijn vriend vertelde dat ik van plan was om een recept te maken met kastanjes heeft hij mij eerst raar aangekeken. Maar zo lief als dat hij is, doet hij gewoon mee.
Op een herfstige zondag zijn we erop uit gegaan en hebben we onze eigen kastanjes geraapt. In totaal ongeveer 500 gram.
Met deze kastanjepuree als resultaat.
Ingredienten
225 gram rauwe tamme kastanjes
40 gram licht bruine basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
150ml ongezoete slagroom
0,5 theelepel vanillepoeder
Instructies
- Controleer of de kastanjes goed zijn door ze in
een bak met water te leggen. Degene die drijven
zijn niet meer goed en dus niet te gebruiken voor
een recept. - Maak in de bovenkant een kruisje in de kastanjes.
- Zet de kastanjes op het vuur en kook deze 10
minuten. - Laat de kastanjes afkoelen en pel ze vervolgens.
- Doe de gepelde kastanjes met de slagroom,
lichtbruine basterdsuiker, vanillesuiker en het
vanillepoeder in een pan. - Breng het geheel aan de kook.
- Eenmaal aan de kook verlaag het vuur en
kan het 10 minuten pruttelen totdat de suiker is
opgenomen. - Laat het kastanjemengsel afkoelen.
- Mix het vervolgens tot een gladde, dikke puree.
Opmerkingen
- Bewaar de kastanjepuree in een afgesloten bakje in de koelkast. De puree is zo’n 3 dagen houdbaar of vries het in.
1 reacties op “Kastanjepuree”Geef your reactie →