Truffels van kastanjepuree, sinaasappelrasp en cranberry’s
Course: GebakDifficulty: GemiddeldPorties
15
stuksVoorbereiding
20
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
30
minutesIn een eerdere post heb ik laten zien dat ik kastanjepuree had gemaakt. Hierop heb ik heel vaak de vraag gekregen waar ik dit voor gebruik en/of waar dit in verwerkt kan worden.
Ik heb mijn oog laten vallen op een truffel. Een echte herfsttruffel als je het mij vraagt. Er zit namelijk kastanjes, cranberry, chocolade en sinaasappelrasp in deze truffel verwerkt.
Ingredienten
70 gram pure chocolade druppels
40 ml slagroom
50 gram cranberry’s
2 el sinaasappelrasp
snufje zout
3 el cacao
Instructies
- Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg de
slagroom toe. Roer totdat het een glad mengsel
is. - Voeg de kastanjepuree toe aan de chocolade en
roer totdat er dik, glad mengsel ontstaat. - Schep de cranberry’s, sinaasappelrasp en het
zout voorzichtig door het geheel. - Schep het mengsel over in een luchtdicht bakje
en zet deze voor een uur in de diepvries. - Schep met een lepel steeds dezelfde hoeveelheid
eruit en draai hier balletjes van. - Doe de cacao in een klein bakje. Leg de balletjes
één voor één in de cacao en draai rondjes, zodat
het gehele balletje voorzien is van een laagje
cacao.
Opmerkingen
- Bewaar de truffels in een luchtdicht bakje voor een week in de koelkast of vries de truffels in.
0 recties op “Truffels van kastanjepuree, sinaasappelrasp en cranberry’s”Geef your reactie →