Truffels van kastanjepuree, sinaasappelrasp en cranberry’s

Truffels van kastanjepuree, sinaasappelrasp en cranberry’s

Course: GebakDifficulty: Gemiddeld
Porties

15

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

30

minutes

In een eerdere post heb ik laten zien dat ik kastanjepuree had gemaakt. Hierop heb ik heel vaak de vraag gekregen waar ik dit voor gebruik en/of waar dit in verwerkt kan worden.

Ik heb mijn oog laten vallen op een truffel. Een echte herfsttruffel als je het mij vraagt. Er zit namelijk kastanjes, cranberry, chocolade en sinaasappelrasp in deze truffel verwerkt.

Ingredienten

  • 225 gram kastanjepuree

  • 70 gram pure chocolade druppels

  • 40 ml slagroom

  • 50 gram cranberry’s

  • 2 el sinaasappelrasp

  • snufje zout

  • 3 el cacao

Instructies

  • Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg de
    slagroom toe. Roer totdat het een glad mengsel
    is.
  • Voeg de kastanjepuree toe aan de chocolade en
    roer totdat er dik, glad mengsel ontstaat.
  • Schep de cranberry’s, sinaasappelrasp en het
    zout voorzichtig door het geheel.
  • Schep het mengsel over in een luchtdicht bakje
    en zet deze voor een uur in de diepvries.
  • Schep met een lepel steeds dezelfde hoeveelheid
    eruit en draai hier balletjes van.
  • Doe de cacao in een klein bakje. Leg de balletjes
    één voor één in de cacao en draai rondjes, zodat
    het gehele balletje voorzien is van een laagje
    cacao.

Opmerkingen

  • Bewaar de truffels in een luchtdicht bakje voor een week in de koelkast of vries de truffels in.

0 recties op “Truffels van kastanjepuree, sinaasappelrasp en cranberry’sGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.