Luxe bananenbrood
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
12
portiesVoorbereiding
15
minutesKooktijd
1
hour20
minutesTotaal
1
hour35
minutesBananenbrood, maar dan een luxe uitvoering.
Dit bananenbrood kun je eigenlijk altijd eten; als een stevig ontbijtje, bij een kopje thee als tussendoortje of als toetje na het avondeten.
Het kan allemaal..
Ingredienten
2 sinaasappels
225 gram basterdsuiker
200 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
100 gram roomboter
8 gram vanillesuiker
2 eieren
125 ml crème fraîche
300 gram bananen
60 gram walnoten
35 gram karamelblokjes
100 gram poedersuiker
2 eetlepels warm water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de sinaasappels en houd de rasp apart.
- Pers 1 sinaasappel en doe dit vocht met 25 gram
basterdsuiker in een steelpan. Verwarm op een
laag vuur, totdat het suiker is opgelost en het een
siroop is. - Meng in de keukenmachine de boter, de 200
gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot een
glad mengsel. Voeg de crème fraîche en de
eieren 1 voor 1 toe. - Voeg de bloem, de bakpoeder, de pumpkin spice
en het zout toe aan het mengsel. - Schil de bananen en prak deze fijn met een vork.
- Voeg de geprakte banaan en de sinaasappelrasp
toe aan de keukenmachine. - Schenk de sinaasappelsiroop bij het beslag en
roer eventjes totdat de siroop is opgenomen. - Snijd de walnoten in kleine stukjes. Spatel deze
samen met de karamelblokjes door het beslag
heen. - Pak een cakevorm, vet deze in met boter en
bestrooi de cakevorm met een laagje bloem. - Verdeel het beslag over de cakevorm en zet in het
midden van de oven voor ongeveer 80 minuten. - Laat het bananenbrood afkoelen.
- Meng in een kom de poedersuiker, warm water en
1 eetlepel sinaasappelsap tot een glad glazuur en
schenk dit over het bananenbrood heen.
Opmerkingen
- Bananenbrood kun je in plakken snijden en per stuk invriezen, zodat het makkelijk tussendoor gepakt kan worden. Ook lekker voor op het werk. Bananenbrood is tot 3 maanden houdbaar.
0 recties op “Luxe bananenbrood”Geef your reactie →