Luxe bananenbrood

Luxe bananenbrood

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

1

hour 

20

minutes
Totaal

1

hour 

35

minutes

Bananenbrood, maar dan een luxe uitvoering.
Dit bananenbrood kun je eigenlijk altijd eten; als een stevig ontbijtje, bij een kopje thee als tussendoortje of als toetje na het avondeten.
Het kan allemaal..

Ingredienten

  • 2 sinaasappels

  • 225 gram basterdsuiker

  • 200 gram tarwebloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 2 theelepels pumpkin spice

  • 1 snufje zout

  • 100 gram roomboter

  • 8 gram vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 125 ml crème fraîche

  • 300 gram bananen

  • 60 gram walnoten

  • 35 gram karamelblokjes

  • 100 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels warm water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de sinaasappels en houd de rasp apart.
  • Pers 1 sinaasappel en doe dit vocht met 25 gram
    basterdsuiker in een steelpan. Verwarm op een
    laag vuur, totdat het suiker is opgelost en het een
    siroop is.
  • Meng in de keukenmachine de boter, de 200
    gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot een
    glad mengsel. Voeg de crème fraîche en de
    eieren 1 voor 1 toe.
  • Voeg de bloem, de bakpoeder, de pumpkin spice
    en het zout toe aan het mengsel.
  • Schil de bananen en prak deze fijn met een vork.
  • Voeg de geprakte banaan en de sinaasappelrasp
    toe aan de keukenmachine.
  • Schenk de sinaasappelsiroop bij het beslag en
    roer eventjes totdat de siroop is opgenomen.
  • Snijd de walnoten in kleine stukjes. Spatel deze
    samen met de karamelblokjes door het beslag
    heen.
  • Pak een cakevorm, vet deze in met boter en
    bestrooi de cakevorm met een laagje bloem.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm en zet in het
    midden van de oven voor ongeveer 80 minuten.
  • Laat het bananenbrood afkoelen.
  • Meng in een kom de poedersuiker, warm water en
    1 eetlepel sinaasappelsap tot een glad glazuur en
    schenk dit over het bananenbrood heen.

Opmerkingen

  • Bananenbrood kun je in plakken snijden en per stuk invriezen, zodat het makkelijk tussendoor gepakt kan worden. Ook lekker voor op het werk. Bananenbrood is tot 3 maanden houdbaar.

0 recties op “Luxe bananenbroodGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.