Witte chocolade cheesecake met pepernoten (no bake)
Course: GebakCuisine: AmerikaansDifficulty: MakkelijkPorties
14
portiesVoorbereiding
20
minutesRusttijd
20
minutesTotaal
40
minutesSinterklaas is weer in het land. Een hoop gezelligheid, waarbij alles draait om de allerkleinste onder ons.
Onder het genot van een hapje en een drankje worden de cadeaus uitgepakt. Deze witte chocolade cheesecakes met pepernoten zijn dan ook een lekkere versnapering voor jong en oud. In een handomdraai zijn ze gemaakt, het is namelijk een no bake variant!
Ingredienten
175 gr pepernoten
120 gr roomboter
200 gr monchou
200 ml slagroom
1 tl vanillepoeder
1 zakje klopfix
50 gram witte chocolade druppels
scheutje melk
Instructies
- Maal 150 gram pepernoten fijn in de
keukenmachine. Houd 1 eetlepel gemalen
pepernoten aan de kant. - Smelt de boter in een klein steelpannetje.
- Voeg de gemalen pepernoten bij de gesmolten
boter en roer dit goed door elkaar. - Smelt de witte chocolade met een scheutje melk
au bain-Marie in een steelpan. - Zet het muffinblik klaar en voorzie deze van
muffinvormpjes. - Per muffinvorm schep je één eetlepel
pepernotenmengsel erin en druk je mengsel plat
met de bolle kant van de lepel. - Zet de muffinvorm in de koelkast voor ongeveer
20-30 minuten. - Klop de slagroom, de Klopfix en het vanillepoeder
met een mixer luchtig. - Schep de manchou los in een mengkom.
- Voeg de gesmolten witte chocolade bij de
monchou en roer totdat het geheel gemengd is. - Voeg vervolgens beetje bij beetje de luchtige
slagroom toe. - Per muffinvorm schep je één eetlepel witte
chocolade mengsel. - Versier de muffins met de achtergehouden
gemalen pepernoten en de 25 gram hele
pepernoten. - Laat de cheesecakes voor ongeveer 3 uur in de
koelkast opstijven.
Opmerkingen
- Deze cheesecakes zijn in de koelkast tot 3 dagen te bewaren.
0 recties op “Witte chocolade cheesecake met pepernoten (no bake)”Geef your reactie →