Appel-pumpkin spice cake

Appel-pumpkin spice cake

Course: Cakes
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

  • 200 gram roomboter

  • 2 zakjes vanille suiker

  • 180 gram suiker

  • 4 eieren

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • Snufje zout

  • 1 1/2 lepel pumpkin spice

  • 1 appel

  • Scheutje vloeibare boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de boter met de suiker en vanille suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
  • Meng het zelfrijzende bakmeel, het zout en de pumpkin spice door het mengsel en mix het geheel goed.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes en verdeel deze met een spatel door het beslag.
  • Vet de cakevorm in met de vloeibare boter en schep het cakebeslag in de cakevorm.
  • Bak de cake voor ongeveer 45-50 minuten goudbruin.

Opmerkingen

  • De cake kun je tot 3 dagen bewaren en in de vriezer tot 3 maanden.

0 recties op “Appel-pumpkin spice cakeGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.