Chocolade flikken met gedroogd fruit en noten

Chocolade flikken met gedroogd fruit en noten

Course: GebakCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

25

porties
Voorbereiding

10

minutes
Koeltijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

10

minutes

Deze chocoladeflikken zien er toch uit alsof ze uit de winkel komen? Maar ze zijn echt heel easy zelf te maken. Ik maak ze eigenlijk het hele jaar door, maar zeker tijdens de feestdagen mogen deze niet ontbreken.
Het dessert wordt net wat luxer en een kopje koffie net wat lekkerder met deze overheerlijke chocolade flikken.
Ik maak de flikken ook tussendoor. Bij recepten waarbij chocolade au bain-Marie gesmolten moet worden, blijft er meestal wat over. De restjes gebruik ik dan voor het maken van deze makkelijke flikken.

Ingredienten

  • 150 gram pure chocolade druppels

  • 50 gram (ongezouten) noten naar keuze

  • 25 gram gedroogd fruit naar keuze

  • 10 gram karamel blokjes

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-Marie.
  • Zet een grote plank met een bakpapier
    eroverheen klaar.
  • Schep met een eetlepel de chocolade op het
    bakpapier.
  • Laat ongeveer 2 cm tussen de hoopjes
    chocolade. Verdeel alle chocolade in hoopjes op
    het bakpapier.
  • Pak dan de bovenste 2 uiteinden van het
    bakpapier vast en schuif deze zachtjes over de
    plank heen en weer. Hierdoor krijg je de perfecte
    ronde flikken.
  • Versier de flikken naar eigen wens met de noten,
    de karamelblokjes en het gedroogde fruit.
  • Laat de flikken gedurende een uur afkoelen in de
    koelkast.

Opmerkingen

  • De chocolade flikken zijn ongeveer 2 weken te bewaren in de koelkast.

0 recties op “Chocolade flikken met gedroogd fruit en notenGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.