Chocolade flikken met gedroogd fruit en noten
Course: GebakCuisine: NederlandsDifficulty: MakkelijkPorties
25
portiesVoorbereiding
10
minutesKoeltijd
1
hourTotaal
1
hour10
minutesDeze chocoladeflikken zien er toch uit alsof ze uit de winkel komen? Maar ze zijn echt heel easy zelf te maken. Ik maak ze eigenlijk het hele jaar door, maar zeker tijdens de feestdagen mogen deze niet ontbreken.
Het dessert wordt net wat luxer en een kopje koffie net wat lekkerder met deze overheerlijke chocolade flikken.
Ik maak de flikken ook tussendoor. Bij recepten waarbij chocolade au bain-Marie gesmolten moet worden, blijft er meestal wat over. De restjes gebruik ik dan voor het maken van deze makkelijke flikken.
Ingredienten
150 gram pure chocolade druppels
50 gram (ongezouten) noten naar keuze
25 gram gedroogd fruit naar keuze
10 gram karamel blokjes
Instructies
- Smelt de chocolade au bain-Marie.
- Zet een grote plank met een bakpapier
eroverheen klaar. - Schep met een eetlepel de chocolade op het
bakpapier. - Laat ongeveer 2 cm tussen de hoopjes
chocolade. Verdeel alle chocolade in hoopjes op
het bakpapier. - Pak dan de bovenste 2 uiteinden van het
bakpapier vast en schuif deze zachtjes over de
plank heen en weer. Hierdoor krijg je de perfecte
ronde flikken. - Versier de flikken naar eigen wens met de noten,
de karamelblokjes en het gedroogde fruit. - Laat de flikken gedurende een uur afkoelen in de
koelkast.
Opmerkingen
- De chocolade flikken zijn ongeveer 2 weken te bewaren in de koelkast.
0 recties op “Chocolade flikken met gedroogd fruit en noten”Geef your reactie →