Bosvruchtenijs
Course: DessertDifficulty: GemiddeldPorties
8
portiesAl jaren heb ik een ijsmachine op mijn lijstje staan. Vorige maand heb ik hem dan eindelijk gekocht. We hebben al een aantal soorten ijs gemaakt. Ik deel dan ook graag het recept van het bosvruchtenijs met jullie
Ingredienten
5 eierdooiers
375 ml slagroom
375 ml halfvolle melk
0,5 tl vanillepoeder
125 gram suiker
100 gram bosvruchtenpulp
30 gram frambozen, blauwe bessen en bramen
Instructies
- Doe de melk, slagroom en vanillepoeder in een
steelpan. - Scheidt de eierdooiers van het eiwit en doe deze
in een kom. - Zet de steelpan met het slagroommengsel op een
laag vuur. - Voeg het suiker bij de eidooiers en mix deze
totdat er stijf, luchtig en wit mengsel ontstaat. - Haal het slagroommengsel van het vuur vlak
voordat het kookt. Dit kun je zien doordat aan de
rand van de steelpan kleine luchtbelletjes
ontstaan. - Schud een beetje van het warme
slagroommengsel bij het eimengsel. Zodat het ei
niet stolt. Voeg erna de rest beetje bij beetje toe. - Maak de steelpan schoon en schud erna het
mengsel in zijn geheel in de steelpan. - Zet het mengsel op laag vuur. Zorg ervoor dat het
niet gaat koken. Blijf roeren met een pollepel. Het
mengsel wordt iets dikker. Wanneer je op de bolle
kant met een vinger een streep kunt trekken is
het mengsel dik genoeg. - Laat het mengsel in een hittebestendige kom
afkoelen. Een tip; laat de wasbak vollopen met
koud water en zet de kom in een koud badje. - Giet het mengsel in de emmer van de ijsmachine,
voeg het bosvruchtenpulp toe. Stel de ijsmachine
in op het gewenste programma. - Voeg naar wens nog enkele hele frambozen,
blauwe bessen en bramen toe aan het ijs zodra je
vaste stoffen mag toevoegen op aanwijzing van
de ijsmachine. - Haal het ijs uit de emmer en vul 1 liter bakjes. Laat
het ijs voor minimaal 2 uur opstijven in de
diepvries.
Opmerkingen
- Het ijs kun je maximaal een week in de vriezer bewaren in verband met de eieren.
0 recties op “Bosvruchtenijs”Geef your reactie →