Bosvruchtenijs

Bosvruchtenijs

Course: DessertDifficulty: Gemiddeld
Porties

8

porties

Al jaren heb ik een ijsmachine op mijn lijstje staan. Vorige maand heb ik hem dan eindelijk gekocht. We hebben al een aantal soorten ijs gemaakt. Ik deel dan ook graag het recept van het bosvruchtenijs met jullie

Ingredienten

  • 5 eierdooiers

  • 375 ml slagroom

  • 375 ml halfvolle melk

  • 0,5 tl vanillepoeder

  • 125 gram suiker

  • 100 gram bosvruchtenpulp

  • 30 gram frambozen, blauwe bessen en bramen

Instructies

  • Doe de melk, slagroom en vanillepoeder in een
    steelpan.
  • Scheidt de eierdooiers van het eiwit en doe deze
    in een kom.
  • Zet de steelpan met het slagroommengsel op een
    laag vuur.
  • Voeg het suiker bij de eidooiers en mix deze
    totdat er stijf, luchtig en wit mengsel ontstaat.
  • Haal het slagroommengsel van het vuur vlak
    voordat het kookt. Dit kun je zien doordat aan de
    rand van de steelpan kleine luchtbelletjes
    ontstaan.
  • Schud een beetje van het warme
    slagroommengsel bij het eimengsel. Zodat het ei
    niet stolt. Voeg erna de rest beetje bij beetje toe.
  • Maak de steelpan schoon en schud erna het
    mengsel in zijn geheel in de steelpan.
  • Zet het mengsel op laag vuur. Zorg ervoor dat het
    niet gaat koken. Blijf roeren met een pollepel. Het
    mengsel wordt iets dikker. Wanneer je op de bolle
    kant met een vinger een streep kunt trekken is
    het mengsel dik genoeg.
  • Laat het mengsel in een hittebestendige kom
    afkoelen. Een tip; laat de wasbak vollopen met
    koud water en zet de kom in een koud badje.
  • Giet het mengsel in de emmer van de ijsmachine,
    voeg het bosvruchtenpulp toe. Stel de ijsmachine
    in op het gewenste programma.
  • Voeg naar wens nog enkele hele frambozen,
    blauwe bessen en bramen toe aan het ijs zodra je
    vaste stoffen mag toevoegen op aanwijzing van
    de ijsmachine.
  • Haal het ijs uit de emmer en vul 1 liter bakjes. Laat
    het ijs voor minimaal 2 uur opstijven in de
    diepvries.

Opmerkingen

  • Het ijs kun je maximaal een week in de vriezer bewaren in verband met de eieren.

0 recties op “BosvruchtenijsGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.