Kerst speltkoekjes

Kerst speltkoekjes

Course: GebakDifficulty: Makkelijk
Porties

30

porties
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

40

minutes

Er is niets leukers en gezelliger dan het maken van je eigen koekjes. Leuk voor jong en oud om te doen en je hebt altijd iets lekkers voor bij de koffie. Een fijne bijkomstigheid; het hele huis ruikt ook zo heerlijk.

Ingredienten

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 150 gram ongezouten roomboter

  • 1 ei

  • 1 tl vanillepoeder

  • 300 gram speltmeel

  • 3 el rietsuiker (optioneel)

  • 2 tl bloem

Instructies

  • Mix de suiker met de boter tot een romig mengsel
    in de keukenmachine.
  • Voeg het ei en de vanillepoeder toe en mix
    opnieuw.
  • Vervolgens wordt het speltmeel toegevoegd. Mix
    tot een stevig deeg.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het
    gedurende minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi vervolgens bloem op het aanrecht.
  • Verdeel het deeg op het aanrecht met een
    deegroller tot een egaal deeg van ongeveer
    0,5cm dik. Druk het gewenste vormpje uit.
  • Duw het deegvormpje voorzichtig in de rietsuiker.
  • Leg de deegvormpjes op het bakpapier.
  • Herhaal tot al het deeg gebruikt is.
  • Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Let
    op; als de randjes bruin worden, zijn de koekjes
    goed. Ze lijken nog wat zacht, maar worden
    tijdens het afkoelen nog harder.

Opmerkingen

  • De koekjes kunnen 2 weken worden bewaard.
  • In de vriezer kunnen de koekjes tot 3 maanden bewaard worden.

0 recties op “Kerst speltkoekjesGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.