Kerst speltkoekjes
Course: GebakDifficulty: MakkelijkPorties
30
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
10
minutesTotaal
40
minutesEr is niets leukers en gezelliger dan het maken van je eigen koekjes. Leuk voor jong en oud om te doen en je hebt altijd iets lekkers voor bij de koffie. Een fijne bijkomstigheid; het hele huis ruikt ook zo heerlijk.
Ingredienten
150 gram witte basterdsuiker
150 gram ongezouten roomboter
1 ei
1 tl vanillepoeder
300 gram speltmeel
3 el rietsuiker (optioneel)
2 tl bloem
Instructies
- Mix de suiker met de boter tot een romig mengsel
in de keukenmachine. - Voeg het ei en de vanillepoeder toe en mix
opnieuw. - Vervolgens wordt het speltmeel toegevoegd. Mix
tot een stevig deeg. - Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het
gedurende minimaal een uur in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Strooi vervolgens bloem op het aanrecht.
- Verdeel het deeg op het aanrecht met een
deegroller tot een egaal deeg van ongeveer
0,5cm dik. Druk het gewenste vormpje uit. - Duw het deegvormpje voorzichtig in de rietsuiker.
- Leg de deegvormpjes op het bakpapier.
- Herhaal tot al het deeg gebruikt is.
- Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Let
op; als de randjes bruin worden, zijn de koekjes
goed. Ze lijken nog wat zacht, maar worden
tijdens het afkoelen nog harder.
Opmerkingen
- De koekjes kunnen 2 weken worden bewaard.
- In de vriezer kunnen de koekjes tot 3 maanden bewaard worden.
0 recties op “Kerst speltkoekjes”Geef your reactie →