Ferrero Rocher taart
Course: GebakDifficulty: MoeilijkPorties
12
portiesVoorbereiding
30
minutesKooktijd
25
minutesAfmaaktijd
30
minutenTotaal
1
hour25
minutesIngredienten
80 gram roomboter
160 gram kristalsuiker
3 eieren
160 gram bloem
8 gram bakpoeder
Snufje zout
1/2 potje jam
200 gram poedersuiker
1 tl vanillepoeder
20 ml melk
200 gram pure chocolade druppels
100 ml slagroom
1 doosje Ferrero rocher
30 gram melk chocolade (reep)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop 160 gram boter en de kristalsuiker in de
keukenmachine tot een luchtig mengsel. - Voeg erna 1 voor 1 de eieren toe. Mix totdat het ei
volledig is opgenomen voordat je het volgende ei
toevoegt. - Pak een kom en zeef hierin het bloem.
- Voeg de gist en het zout aan de bloem toe en roer
dit door. - Schep de bloem met het gist beetje bij beetje bij
het botermengsel in de keukenmachine. Laat het
cakebeslag tussendoor goed mixen. Herhaal dit
totdat er een mooi glad beslag ontstaat. - Vet de 2 bakvormen van 15 cm in met boter.
Strooi vervolgens een handje bloem in de
bakvorm en draai rond, zodat de hele ingevette
bakvorm onder het bloem zit. - Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
- Zet de 2 cakes in de oven voor ongeveer 25
minuten. Als de cakes klaar zijn laat je deze
volledig afkoelen. - Maak ondertussen de botercrème door 200 gram
boter in een kom luchtig te mixen met een
handmixer. - Voeg vervolgens de poedersuiker, vanillepoeder
en de melk toe aan het botermengsel en mix
opnieuw alles goed door. - Spatel de botercrème in een spuitzak en leg deze
in de koelkast tot gebruik. - Als de cake volledig is afgekoeld kunnen we de
taart gaan ‘bouwen’. - We beginnen met een laag cake, hierop verdeel je
de jam. Vervolgens leg je de andere laag cake op
de jam. - Spuit langs de cake laag voor laag de botercrème
rond. Als de gehele zijkant voorzien is van
botercrème kun je deze met een cake schraper
egaal maken. - Vervolgens spuit je op de bovenkant ook een laag
botercrème. Ook hier gebruik je de schraper voor
een mooi egaal resultaat. - Zet de cake met botercrème voor minimaal 30
minuten in de koelkast of tot nader gebruik. - Rasp de chocoladereep en zet even apart.
- Verwarm de chocolade au bain-Marie. Voeg de
slagroom en het laatste klontje boter toe. Roer
goed door totdat de chocolade geheel vloeibaar
is. - Haal de cake uit de koelkast.
- Druppel de chocolade met behulp van een
theelepel over de zijkant van de cake. Maak
zoveel drips als dat jij wilt. (Verwarm eventueel
tussendoor de chocolade weer au bain-Marie als
hij te veel is afgekoeld en niet voldoende meer
uitloopt). - Schenk voorzichtig de vloeibare chocolade over
de bovenkant van de cake, zodat de taart er mooi
afgewerkt uitziet. - Druk vervolgens 1 voor 1 de Ferrero Rocher bollen
in de nog vloeibare chocolade. - Strooi de chocoladerasp ter versiering over de
taart. - Zet de taart voor ongeveer 30 minuten opnieuw
in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.
Opmerkingen
- De taart is ongeveer 3 dagen te bewaren. Verpak de taart wel goed door middel van bijvoorbeeld folie of een taartdoos.
0 recties op “Ferrero Rocher taart”Geef your reactie →