Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

Course: GebakDifficulty: Moeilijk
Porties

12

porties
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

25

minutes
Afmaaktijd

30

minuten
Totaal

1

hour 

25

minutes

Ingredienten

  • 80 gram roomboter

  • 160 gram kristalsuiker

  • 3 eieren

  • 160 gram bloem

  • 8 gram bakpoeder

  • Snufje zout

  • 1/2 potje jam

  • 200 gram poedersuiker

  • 1 tl vanillepoeder

  • 20 ml melk

  • 200 gram pure chocolade druppels

  • 100 ml slagroom

  • 1 doosje Ferrero rocher

  • 30 gram melk chocolade (reep)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop 160 gram boter en de kristalsuiker in de
    keukenmachine tot een luchtig mengsel.
  • Voeg erna 1 voor 1 de eieren toe. Mix totdat het ei
    volledig is opgenomen voordat je het volgende ei
    toevoegt.
  • Pak een kom en zeef hierin het bloem.
  • Voeg de gist en het zout aan de bloem toe en roer
    dit door.
  • Schep de bloem met het gist beetje bij beetje bij
    het botermengsel in de keukenmachine. Laat het
    cakebeslag tussendoor goed mixen. Herhaal dit
    totdat er een mooi glad beslag ontstaat.
  • Vet de 2 bakvormen van 15 cm in met boter.
    Strooi vervolgens een handje bloem in de
    bakvorm en draai rond, zodat de hele ingevette
    bakvorm onder het bloem zit.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
  • Zet de 2 cakes in de oven voor ongeveer 25
    minuten. Als de cakes klaar zijn laat je deze
    volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de botercrème door 200 gram
    boter in een kom luchtig te mixen met een
    handmixer.
  • Voeg vervolgens de poedersuiker, vanillepoeder
    en de melk toe aan het botermengsel en mix
    opnieuw alles goed door.
  • Spatel de botercrème in een spuitzak en leg deze
    in de koelkast tot gebruik.
  • Als de cake volledig is afgekoeld kunnen we de
    taart gaan ‘bouwen’.
  • We beginnen met een laag cake, hierop verdeel je
    de jam. Vervolgens leg je de andere laag cake op
    de jam.
  • Spuit langs de cake laag voor laag de botercrème
    rond. Als de gehele zijkant voorzien is van
    botercrème kun je deze met een cake schraper
    egaal maken.
  • Vervolgens spuit je op de bovenkant ook een laag
    botercrème. Ook hier gebruik je de schraper voor
    een mooi egaal resultaat.
  • Zet de cake met botercrème voor minimaal 30
    minuten in de koelkast of tot nader gebruik.
  • Rasp de chocoladereep en zet even apart.
  • Verwarm de chocolade au bain-Marie. Voeg de
    slagroom en het laatste klontje boter toe. Roer
    goed door totdat de chocolade geheel vloeibaar
    is.
  • Haal de cake uit de koelkast.
  • Druppel de chocolade met behulp van een
    theelepel over de zijkant van de cake. Maak
    zoveel drips als dat jij wilt. (Verwarm eventueel
    tussendoor de chocolade weer au bain-Marie als
    hij te veel is afgekoeld en niet voldoende meer
    uitloopt).
  • Schenk voorzichtig de vloeibare chocolade over
    de bovenkant van de cake, zodat de taart er mooi
    afgewerkt uitziet.
  • Druk vervolgens 1 voor 1 de Ferrero Rocher bollen
    in de nog vloeibare chocolade.
  • Strooi de chocoladerasp ter versiering over de
    taart.
  • Zet de taart voor ongeveer 30 minuten opnieuw
    in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.

Opmerkingen

  • De taart is ongeveer 3 dagen te bewaren. Verpak de taart wel goed door middel van bijvoorbeeld folie of een taartdoos.

0 recties op “Ferrero Rocher taartGeef your reactie →

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.